Over ons

Lyla Coach is een startup vanuit de wetenschap die e-coaching apps maakt. In ons onderzoek aan de Universiteit Utrecht hebben we aangetoond dat onze slaapcoach app mensen echt beter laat slapen. We zijn met een startup begonnen, omdat we graag veel meer mensen willen helpen met slaapproblemen. In de toekomst willen we ook mensen helpen met e-coaching apps voor met stress/burnout, omgaan met angsten, stoppen met roken, noem maar op. De slaapcoach, Lyla Sleep Coach, is het eerste product dat we op de markt brengen.

 

 

dr. Fiemke Griffioen-Both is CEO van Lyla coach en heeft een achtergrond in Kunstmatige Intelligentie. De afgelopen 4 jaar heeft ze als onderzoeker aan het SleepCare-project gewerkt, de basis van Lyla coach. Het project was zo succesvol, dat wilde ze niet op de plank laten verstoffen. Daarom is ze samen met Robbert Jan gaan ondernemen om Lyla coach beschikbaar te maken voor het grote publiek en zo heel veel mensen te kunnen gaan helpen.

dr. ir. Robbert Jan Beun werkt op de Universiteit Utrecht bij het departement Informatica. Hij was projectleider van het SleepCare-project waarbij communicatietechnieken werden toegepast om bij slaaptherapie de therapietrouw te verbeteren. In 2005 heeft hij als cursist met succes meegedaan aan de Teleac-cursus 'Beter slapen? Doe-het-zelf!' en weet dus uit eigen ervaring wat er gebeurt als je een slaaptraining doet.